روشی نو برای مقابله با عفونت های حلقی و سیستم تنفسی ریه ناشی ازسرماخوردگی،آنفولانزا...با انجام حجامت های تخصصی بدن :
منظور از حجامت های تخصصی آن دسته از حجامت هایی است که به طور معمول در مراکز طب سنتی انجام نمی شود و انجام آن نیازمند تبحر و مهارت خاصی میباشد تا به عضو مربوطه صدمه و آسیبی وارد نیاید . این دسته از حجامت ها با تخلیه ماده زائد به طور موضعی از عضو هدف ، روند بهبود و درمان را تسهیل می کنند.
*حجامت نواحی لوزه ها :
در بررسی های علمی- تحقیقاتی مشخص شده است که عمل حجامت می تواند با مکانیزم های مختلف باعث تقویت سیستم ایمنی بدن گردد. از آنجا که در نواحی حلق ، سیستم ایمنی بدن در غالب لوزه های کامی ، لوزه های زبانی و لوزه های حلقی واقع شده است ، احتمال دارد با انجام حجامت لوزه ها وفعال کردن غدد لنفاوی و تقویت سیستم ایمنی در این منطقه ، ورود بعضی از میکروب ها و ویروس ها از طریق حلق به سیستم تنفسی متوقف شده و باعث پیشگیری از بروز بعضی از بیماری های ویروسی و میکروبی در حلق و ریه گردد.
گرچه این مسئله نیازمند بررسی بیشتری است ولی به نظر میرسد که در بعضی کودکانی که دچار گلودرد های شدید همراه با تورم و بزرگی لوزه ها و تب بالا میشوند انجام حجامت ناحیه زیر گلو در بعضی از آنها ممکن است باعث کاهش دفعات عفونت و نیز کاهش شدت و مدت آن گردد.
بنابراین این احتمال وجود دارد که حجامت نواحی لوزهها بتوانند مانع ابتلا به بعضی از بیماریهای عفونی و ویروسی حلق و ریه شوند.
*حجامت بسیار ظریف صورت :
نواحی پیشانی ، گونه ها و چانه برای کاهش التهابات ناشی از آکنه و جوشهای دوران بلوغ و بزرگسالی
*حجامت نواحی تیروئید :
در بعضی بیماریهای تیروئید مثل کم کاری یا پرکاری تیروئید و یا ندول تیروئید امکان دارد که با انجام حجامت از این ناحیه ، در کنار سایر درمانهای طب سنتی ، بتوان بعضی از بیماری های تیروئید را معالجه کرد.
*حجامت دور لاله گوش:
گاهی برای دفع ماده زائد ، از حجامت دور لاله گوش استفاده می شود. از جمله در بعضی از مواردی که میزان بیلی روبین یا صفرای خون نوزادان بیش از حد معمول است ، در کنار سایر کارهای درمانی ، می توان با حجامت دور لالهگوش ، مقدار بیشتری از ماده زائد بدن را دفع کرده و مقدار بیلیروبین را سریعتر پایین آورد.
سوالات متداول:
1) آیا حجامت چانه و لوزه ها برای بیماری کرونا نیز مفید است؟
این حجامت ها اینگونه نیستند که فقط برای بیماری خاصی مثل کرونا باشند،بلکه برای هر بیماری عفونی و مسری(قابل سرایت) که میکروب یا ویروس آن بتواند از طریق حلق،ناحیه گلو و ریه را مبتلا کند مثل سرماخوردگی یا آنفولانزا، میتوان این حجامت را انجام داد .
2) آیا این حجامت ها برای پیشگیری می باشد که بعدا مبتلا به بیماری نشویم یا در زمانی که مبتلا به بیماری هستیم نیز موثر است؟
از آنجایی که حجامت ناحیه چانه و لوزه ها باعث تقویت سیستم ایمنی می گردد لذا در زمان سلامتی اگر انجام شود احتمال دارد که ابتلا به بیماری های عفونی ذکر شده در بالا را کاهش دهد و در زمانی که مبتلا به این بیماری ها هستیم انجام حجامت ممکن است باعث کاهش شدت بیماری و کوتاه شدن دوره بیماری گردد.
نکته : البته باید توجه کرد که مشکلات بیمار ممکن است همیشه، صرفا با یک حجامت ساده بر طرف نشده و در چنین شرایطی،برای تسریع روند درمان، باید همزمان روشهای درمانی طب مدرن و سایر روشهای طب سنتی (مثل داروهای گیاهی) نیز بکار گرفته شوند.منتها در طب سنتی سعی براین است که در زمان سلامت فرد و قبل از ابتلاء به بیماری، با انجام حجامت و تقویت سیستم ایمنی،احتمال ابتلا به بیماری کمتر شده و انسان، بیمار نشود که مجبور به استفاده از داروهای مختلف طب جدید وقدیم گردد.
3) اگر دچار یک بیماری زمینهای مثل سرطان دیابت فشار خون آسم و … باشیم آیا می توان این حجامت ها را انجام داد؟
این نوع حجامت به دلیل اینکه بسیار ظریف می باشد باعث ضعف بدن نشده و معمولاً در هر شرایطی می توان انجام داد البته اگر شما مبتلا به بیماری زمینهای هستید باید قبل از حجامت دکتر را مطلع کنید.
4) اگر دچار کم خونی باشیم مثلاً تالاسمی یا کم خونی فقر آهن و یا … ، آیا می توان این حجامت را انجام داد؟
حجم خون گرفته شده در این حجامت بسیار کم و در حدود ۳ سی سی(3 میلی لیتر) می باشد که تقریبا معادل یک آزمایش خون ساده می باشد بنابراین این حجامت باعث کم خونی بیمار نمی گردد.
5) آیا مصرف همزمان داروهای شیمیایی( مثل داروهای دیابت ، فشار خون ، آسم و ...) یا داروهای رقیق کننده خون ( مثل آسپرین ,وارفارین , پلاویکس ، اسویکس ، زالربان ، انوکساپارین و ...) با انجام حجامت تداخل ندارد ؟
خیر ، مصرف داروهای شیمیایی تداخلی با حجامت نداشته و حتی در صورت مصرف داروهای رقیق کننده خون ، اشکالی برای حجامت پیش نمی آید،ولی اگر فردی به هر دلیلی مشکل انعقادی خون داشته به این معنا که اگر قسمتی از بدن او دچار بریدگی شود خونریزی آن بسیار بسیار طولانی خواهد بود ، در این صورت حتماً و قطعاً باید قبل از حجامت به پزشک اطلاع دهد و الا خود او مسئول عوارض خونریزی خواهد بود
6) آیا در این حجامت ها محدوده سنی خاصی وجود دارد؟
تقریباً میتوان گفت برای این حجامت محدوده سنی وجود ندارد و حدودا میتوان از یک کودک یک ساله تا یک فرد بسیار مسن ، این حجامت را انجام داد مشروط بر اینکه زیر نظر پزشک بوده و کسی که حجامت را انجام میدهد متبحر باشد.
7) من قبلاً فصد کردهام یا برای سازمان انتقال خون مقداری خون اهدا کرده ام آیا فصد یا اهداء خون میتواند جایگزین حجامت باشد؟
خیر ، مکانیسم حجامت با این دو متفاوت می باشد . در اهدای خون و فصد کردن ، عمل خونگیری بدون بادکش و از عروق بزرگ می باشد در حالی که در حجامت ابتدا بادکش و مکش صورت گرفته و سپس خونگیری با مقدار بسیار کم از عروق بسیار ظریف و مویرگ ها انجام می شود و لذا مکانیسم حجامت ، مکانیسمی کاملاً متفاوت است.
8) آیا انجام این حجامت ها باید در روز خاصی باشد چون میگویند در بعضی روزهای هفته یا بعضی روزهای ماه، حجامت بهتر است؟
اگرچه گفته میشود در بعضی از روزها مثلاً پنجشنبه (در بین ایام هفته) و روز هفدهم و نوزدهم و بیست و یکم ماه قمری حجامت بهتر است ولی این لزوما به این معنا نیست که اگر در خارج از این ایام ، حجامت صورت گیرد اثری نداشته باشد. در هر حال اگر کسی بتواند در این روزها حجامت بکند بهتر است ولی نکته مهم این است که اگر شخص دچار بیماری باشد مثلاً مبتلا به تب بالا و گلودرد عفونی شدید شده باشد منطقاً در چنین شرایطی منتظر ایامماه نخواهیم شد و شاید بیمار هر چه سریعتر حجامت بکند برایش بهتر خواهد بود.