ماساژ از دیرباز به عنوان نوعی درمان مطرح بوده و مطالعات تاریخی نشان می‌دهد که مالش بدن در بین انسانهای اولیه و تمدن های باستانی وجود داشته است.
مقدمه و تاریخچه ای از کاربرد ماساژ و درمان بیماریها :

اسناد تاریخی نشان می دهد ماساژ قدیمی ترین شکل درمان جسم و روح است. یکی از نخستین مراجع مکتوب در رابطه با ماساژ را می توان در کتاب طب سنتی چینی یافت که تاریخ آن به قبل از میلاد باز می گردد که در آن ماساژ ماهیچه ها و پوست از شایع ترین شیوه های درمان است. داستان ماساژ یا تاریخچه ماساژ درمانی به حدود ۲۷۰۰ سال قبل بر می گردد. در متن کتاب امپراتور زرد ( کتاب مرجع طب داخلی چین )، برای درمان فلج و تب و لرز به ماساژ پوست و پا توصیه شده است.





با سیری در تاریخ متوجه می شویم که ماساژ در تمام ملل و با فرهنگهای مختلف مرسوم بوده و شاید دلیل رواج آن عامه پسند بودن آن نزد تمام مردم باشد. در گذشته مردم بدون اینکه از تأثیرات فیزیولوژیکی و درمانی ماساژ آگاهی داشته باشند از آن استفاده می کردند. برای نمونه در ضرب دیدگی ها اولین اقدام آنها تکان دادن و یا مالش عضو صدمه دیده بوده است. در مِیان ملل و اقوامی که در گذشته از ماساژ به شکل وسیع تری استفاده می کردند میتوان از مصری ها، ایرانیان، یونانیان، چینی ها و ژاپنی ها نام برد و همین طور از بین دانشمندان و اطباء قدیمی که از تکنیک های ماساژ استفاده می کردند می توان به “بقراط” و “ابوعلی سینا” اشاره کرد. بقراط به نتایج سودمند مالش و ماساژ در تأمین و بازگرداندن نیروی عضلانی افراد ناتوان تا حدی پی برد و برای درمان بعضی از عوارض مفصلی و عضلانی از این روش ها استفاده نمود.


ماساژ از دیرباز به عنوان نوعی درمان مطرح بوده و مطالعات تاریخی نشان می‌دهد که مالش بدن در بین انسانهای اولیه و تمدن های باستانی وجود داشته است. هندیان از ماساژ در ورزش‌های تنفسی استفاده می‌کردند. مصریان و ایرانیان نیز انواع مختلف ماساژ را جهت درمان بکار می‌بردند. نمونه های زیر بخشی از کاربردهای ماساژ در در زمان باستان نشان می دهد:
از سال ۱۹۸۰ درمان با ماساژ به سرعت گسترش پیدا کرد و امروزه در صورتی که ماساژ به خوبی و با مهارت به کار گرفته شود به عنوان بخش مهمی در حفظ سلامتی و درمان مطرح می‌گردد. از سال ۱۹۹۳ ماساژ به عنوان سومین دسته از اشکال متعدد طب تکمیلی طبقه‌بندی شد. امروزه نیز از ماساژ با اهداف مختلف و به شکل وسیع و گسترده ای استفاده می کنند و به ویژه در درمان دردهای عضلانی و مفصلی جایگاه ویژه ای را نسبت به سایر روش های درمانی به خود اختصاص داده است. ماساژ همچنین در توانبخشی و بازتوانی بیماری های مختلف به شکل خاصی به کار می رود. 


ریشه کلمه ماساژ از منابع مختلف مشتق شده است. ریشه لاتین ماسا و ریشه‌‌های یونانی ماسئین یا ماسو به معنای لمس،‌ دست زدن، فشار دادن یا مالیدن می‌باشد. فعل فرانسوی ماسر نیز به معنای مالیدن آمده است. ریشه عربی مس یا مسح و ریشه سانسکریت مکه به عنوان فشار آرام ترجمه شده است.


به عبارت دیگر ماساژ دادن عبارتست از یک سری حرکات و مهارت های دستی که بطور منظم و خاص بر روی بافتهای بدن جهت تأثیر بر سیستم عصبی، عضلانی، پوست، مفاصل و گردش خون بکار می رود.


ماساژ دادن راهی برای سالم سازی  بدن شیوه ای است که روی مجراهای اصلی و فرعی انرژی حیاتی،رگ های خون انسان، نقاط مناسب بدن برای طب سوزنی و محل های معین انجام می شود و با انجام آن از ابتلا به بیماری ها جلوگیری و به سالم سازی بدن کمک می شود.
ماساژ براساس نظریه طب سنتی چین و براساس اصول تشخیص مرض و معالجه آن، با تحلیل همه جانبه بیماری و حال مزاجی بیمار انجام می شود.
در ماساژ دادن از داروهای خوراکی بهره گرفته نمی شود؛ تأثیرات منفی بسیار کم است و بر بسیاری از بیماری ها آثار خوبی دارد. ماساژ دادن روشی ساده و آسان است، با این حال دامنه کاربرد آن بسیار گسترده است.

 
تندرستی و درمان با ماساژ تیونا در طب چینی و مکملی در درمانهای مختلف :
با انجام یکی از درمانهای طب کل نگر تحت عنوان ماساژ ( تو یی نا ) بر روی کانالهای انرژی و نقاط طب سوزنی در قسمتهای مختلف بدن،کف دستها و پاها،سر و صورت فرد، می توان یک درمان مناسب برای بیماریهای مختلف انجام داد.
ماساژ به سبک طب چینی راهی برای تندرستی بدن است که روی مجراهای اصلی و فرعی انرژی حیاتی، رگ های خونی و نقاط طب سوزنی و محل های معین انجام می شود و با انجام آن روی فرد می توان از ابتلا به بیماری ها جلوگیری کرد و به تندرستی بدن کمک کنیم. ماساژ براساس نظریه طب سنتی چین براساس اصول تشخیص بیماری و معالجه فرد با تحلیل همه جانبه ی بیماری و حال مزاجی فرد انجام می شود که نیاز به معاینه با سبک طب چینی و شرح حال بیمار است.   بخشی ازمزایای ماساژ با سبک طب چینی که حین درمان ایجاد می شود:
ایجاد آرامش ذهنی، طراوت و شادابی پوست، بهبودجریان خون در بدن ،رفع چسبندگی بافت هایی مانند بافت عصبی، عضلانی و خون رسانی بهتر به عضلات ، رفع خستگی ،رفع گرفتگی های عضلانی و اسپاسم های دردناک ،کاهش استرس و تنش ها ی روزانه کاهش ابتلاءبه واریس ،کمک به حفظ تناسب اندام و حذف چربی های اضافی بدن کمک به درمان سیاتیک ، کمر درد ، آرتروز،کمک به رفع استرس و هیجانات روحی، کمک به رفع مشکلات بی خوابی و بد خوابی،کاهش تورمی که به علت جمع شدن آب زیر بافت به وجود آمده است.گردش خون و جریان لنفاوی را بهبود می بخشد.به خروج مواد سمی از بدن کمک می کند.در روشهای درمانی برای بیماریها مختلف سعی می شود تا از این روش استفاده شود و نیز فرد می تواند به صورت دلخواه نیز از این طب نیز استفاده کند.
 

ماساژ دادن برای بیماری های زیر که مرتبط با ستون فقرات و مفاصل است استفاده می شود :
بیماری مهره های گردن،آسیب دیدگی حاد عضلات کمر (بر اثر کار جسمی زیاد)،شکاف در مهره های بدن،صدمه به عضلات و رباط ها و مفاصل دست ها و پاها و غیره
ماساژ دادن تنها به حرکات دست محدود نمی شود، بلکه با پا و قسمت بالای بازوی دست و یا با توسل به وسایل مخصوص ماساژ نیز انجام می شود..و گاهی نیز می توان از مرهم های ویژه برای ماساژ دادن استفاده کرد. برخی از این نمونه ها عبارتند از:
مرهم مالش یا خامه مالش،روغن گرفته شده از گیاهی به نام “دونگ چینگ”،روغن کافیشه یا روغن کنجد،موادی مانند پودر و یا سایر مایع های روغن کاری.
شیوه های ماساژ دادن فراوان است. شیوه های معمولی عبارت اند از: فشار دادن، مالیدن، فشردن با یک انگشت، حرکت دادن، کوفتن، با دست کشیدن و غیره.
 
برخی اوقات ماساژ برای پیشگیری و درمان بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد. مواردی از ماساژدرمانی عبارتند از :
ماساژ کودکان،ماساژ برای معالجه شکسته بندی استخوان،ماساژ با “چی گون ” (روش سنتی تمرین تنفسی عمیق در چین)،ماساژ گاهی برای سالم سازی بدن شخص انجام می شود و هر کسی قادر به انجام آن است. 


موارد زیر، ماساژ دادن برای سلامت شخصی است :
ماساژ چشمان،ماساژ دست ها و پاها،ماساژ برای سالم سازی معده


 از جمله مزایا ماساژ می توان به موارد زیر اشاره کرد :
ایجاد آرامش،ایجاد طراوت و شادابی پوست،بهبود جریان خون در بدن،رفع چسبندگی بافت هایی مانند بافت عصبی، عضلانی و خونرسانی بهتر به عضلات،رفع خستگی،رفع گرفتگی های عضلانی و اسپاسم های دردناک،کاهش استرس و تنش های روزانه،کاهش خطر ابتلاء به واریس،کمک به حفظ تناسب اندام و حذف چربی های اضافی بدن،کمک به درمان سیاتیک، کمر درد، آرتروز، تمدد اعصاب،کمک به رفع استرس و هیجانات روحی،کمک به رفع مشکلات بی خوابی و بد خوابی،ماساژ درمانی جهت کاهش تورمی که به علت جمع شدن آب زیر بافت به وجود آمده است نیز کاربرد دارد.


نحوه اثربخشی ماساژ :
معمولا انواع ماساژ با یک مکانیسم مشابه بر روی بدن اثر می گذارند. زمانی که ماهیچه بیش از حد فعالیت دارد، تجمع مواد زائد از جمله اسیدلاکتیک می تواند باعث درد، گرفتگی و حتی اسپاسم عضلات شود. 


ماساژ بطور عام و ماساژ سوئدی به طور خاص، به روش زیر اثر می گذارند :
گردش خون و جریان لنفاوی را بهبود می بخشد.مواد غذایی و اکسیژن تازه را به بافت های مزبور می رساند.به خروج مواد سمی و بهبودی کمک می کند.
همچنین عضلات در حال کشش می توانند به رگ های خونی و اعصاب فشار آورده و با محدود کردن جریان خون باعث ایجاد درد شوند. با ماساژ دادن منطقه مورد نظر، به تدریج فشار عضله بر اعصاب درگیر کاهش یافته و درد کاهش می یابد. همین مکانیسم در بهبود عضلات آسیب دیده نیز عمل می کند. علاوه بر این، ماساژ باعث افزایش “اندروفین ها” (نابود کننده های درد) و افزایش ترشح “هورمون سروتونین” (تعدیل کننده خلق و خوی) می شود. همچنین ثابت شده که ماساژ دادن، “هورمون استرس” (کورتیزول) را آزاد می نماید و به همین علت، ماساژ اغلب به عنوان یک درمان تکمیلی برای افرادی که سیستم ایمنی آنها بر اثر استرس تضعیف شده توصیه می شود.


ماساژ در معالجه بیماری ها نیز کاربرد دارد. برخی از موارد درمانی ماساژ به شرح زیر هستند :
۱ - افزایش جریان خون در بدن
۲ - کاهش استرس و تنش های روزانه
۳ - ایجاد آرامش بعد از ورزش های سنگین
۴ - تقویت عضلات و کمک به برنامه های توانبخشی
۵ - رفع گرفتگی و کوفتگی عضلات
۶ - تاثیر مستقیم در بهبود و روند کارایی اندام های داخلی
۷ - کاهش خطر ابتلا به واریس در افراد مستعد به ابتلا
۸ - کمک به کاهش درد و درمان بیماری آرتروز (زانو و گردن)
۹ - دادن فرم و زیبایی به ماهیچه ها و جلوگیری از به وجود آمدن شکل نا مناسب ستون فقرات
۱۰ - ایجاد طراوت و شادابی برای پوست بدن
۱۱ - کمک به رفع مشکلات بد خوابی
۱۲ - پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری ها بوسیله افزایش جریان خون در بدن از طریق کلیه ها
روش بازتاب درمانی ماساژ در بیماریها، معادل فارسی Reflex zone therapy است :
بازتاب درمانی روش درمانی بر پایه درمان بیماری و دردها با وارد آوردن فشار به دست ها و پاها، می باشد. ارتباطی مشخص بین نواحی خاصی در دست ها و پاها با قسمت های خاصی در بدن وجود دارد. کلیه نقاط بدن از طریق نقاط موجود در دست ها و پاها قابل درمانند. به این نقاط خاص، نقاط بازتابی می گویند.
 
 


در بازتاب درمانی، با کمک سر انگشت شست دست و دیگر انگشتان، نقاط بازتابی تحت فشار قرار می گیرند. فشار انگشتان باید محکم و عمیق بوده و در عین حال آزار دهنده نباشد و به گونه ای وارد شود که شخص تحت درمان، در نقاط مختلف پاها و دست ها حساسیت متفاوتی احساس کند.اینکه شخص در چه نقاطی، چه میزان درد و حساسیت دارد به بازتاب درمانگر کمک می کند تا به بیماری در قسمت های مختلف بدن پی ببرد.در واقع کار بازتاب درمانگر در این مرحله، شناسایی قسمت هایی از بدن است که از حالت تعادل خارج شده و به اصطلاح بیمار شده اند با شناسایی این بخش ها، می تواند آن ها را درمان کند. 


بازتاب درمانی در واقع روشی جدید در طب غربی است که ریشه آن در شیوه های مشابه درمانی از طریق ماساژ پاها، قرن ها در نقاط مختلف جهان سابقه داشته است.


چینی ها، روش های مختلف فشار درمانی را بیش از ۵۰۰۰ سال پیش آزموده اند و احتمال می رود که این روش ها، چیزی مشابه روش امروزی بوده اند. شواهدی هم وجود دارد مبنی بر اینکه مصریان باستان آگاه بودند و آنرا به کار می بردند. همچنین روش های مشابهی نیز در هند و ژاپن شناخته شده اند.


در بین برخی از سرخپوستان قبایل آمریکای شمالی نوعی بازتاب درمانی پا رایج بود، به خصوص ، سرخپوستان چروکی ، که این روش درمانی را تا قرن هفدهم به کار می بردند و تا به امروز، همچنان این شیوه را به عنوان بخشی از آیین شفابخشی خود ادامه می دهند.
در عین حال ارتباطی خاص بین دست ها و پا ها وجود دارد که مناطق مرتبط را ایجاد می کنند. شانه و بالای ران، آرنج و زانو، مچ دست و مچ پا، کف دست و کف پا مناطق مرتبط را تشکیل می دهند.


بازتاب درمانگر علاوه بر اینکه می تواند مستقیما روی ناحیه مورد نظر کار کند، قادر است غیر مستقیم، بر روی مناطق مرتبط عمل کند به خصوص در شرایطی که بخش مورد نظر به راحتی در دسترس درمانگر نباشد یا بسیار دردناک باشد، استفاده از نقاط مرتبط سود بخش خواهد بود. برای نمونه :
اگر بیمار از درد بسیار در ناحیه زانوی راست رنج می برد، درمانگر با وارد آوردن فشار با کمک روش های بازتاب درمانی به آرنج دست راست بیمار و ماساژ این قسمت می تواند به درمان بیمار اقدام کند. در صورتی که مچ پای چپ بیمار شکسته باشد، مچ دست چپ را می توان ماساژ داد.


یکی از عمده ترین دلایل ایجاد بیماری و از دست رفتن سلامت بدن، فشارهای عصبی و استرس می باشند. فشار زندگی روزمره ، تاثیری زیان بخش بر سلامت جسمی ما دارد. به علاوه ما هر روز در تماس مستقیم با آلاینده ها، آلودگی هوا ، مواد افزودنی و نگهدارنده در خوراکی ها و زندگی شهری هستیم . فشارهای عصبی به انواع و اقسام راه ها ، زندگی ما را تحت تاثیر قرار می دهند و سبب بروز بیماری های جسمی می شوند. انواع سردرد و میگرن ، انقباض ناحیه گردن ، کمردرد، سوءهاضمه ، ضعف سیستم ایمنی ، فشار خون بالا ، ناراحتی های پوستی و سرما خوردگی های مقطعی همه و همه از جمله عوارض فشارهای عصبی می باشند. گرچه بازتاب درمانگر نمی تواند مانع بروز فشارهای عصبی در زندگی روزمره مان شود اما می تواند ما را در برخورد بهتر با فشارهای کمک کند و آرامش بیشتری در ما به وجود بیاورد. 
در بازتاب درمانی ماساژ، جسم به عنوان یک پیکره متحد درمان می شود نه به عنوان مجموعه ای از علائم و دربردارنده سلامت هم جسم و هم روح می باشد. با این روش می توان بیماری های ناشی از فشارهای عصبی را متوقف نمود.درمانگر پیش از شروع درمان ، سابقه ای دقیق از بیمار تهیه می کند. او راجع به کلیه نکاتی که به شما و سلامت و سابقه بیماری هایتان، حتی عادت خواب و شیوه زندگی ، تغذیه و شرایط احساسی شما مربوط باشد، سوال کرده و نتایج را با دقت یادداشت می کند. درمانگر با توجه به این یادداشت می تواند بر نوع درمان مناسب شما به عنوان یک فرد ، متمرکز شود. آنگاه باید در حالت آرامش، به راحتی دراز بکشید.گرن ، کمر و پاها باید از تکیه گاه مناسبی برخوردار باشند، بخصوص پاها در موقعیتی قرار داده شوند که درمانگر به آزادی بتواند روی آن ها کار کند. در ابتدا پاها و کلیه علائم ظاهری آن ، سختی پوست ، تاول ها میخچه ها و ناخن ها بررسی می شوند و برای اینکه بیمار با دست درمانگر آشنا شود ، پاها را با کمی پودر تالک ماساژ می دهند. این عمل باعث می شود تا رطوبت پا جذب تالک شود و پاها به حالت آرامش برسد. 
قسمت های مختلف بدن ، معمولا در راست و چپ بدن تکرار می شوند و نقاط بازتاب نیز در همان سمت بدن ، در هر دو پا وجود دارند. بعضی قسمت ها ی بدن مثل قلب فقط در یک سمت بدن موجودند و در نتیجه فقط به یک پا مربوط می شوند. در مورد قلب ، فقط پای چپ باید ماساژ داده شود. 


همان طور که گفتیم نقشه بدن در شکل دست ها و پاها بازتاب می یابد. درمان غالبا با نقاط بازتابی پای راست آغاز می شود و با پای چپ ادامه می یابد. البته نظر برخی از متخصصان در این مورد خاص بر عکس است . یک دوره کامل درمان معمولا یک ساعت به طول می انجامد و هر دو هفته تکرار می شود. در واقع ، واکنش مثبت به بازتاب درمانی وقتی آغاز می شود که بدن شروع به دفع سموم نماید. با اینکه ممکن است گاه در یک جلسه ، بیمار به بهبود قابل توجهی دست یابد اما برای حصول اطمینان از قطعی بودن درمان ، حداقل بایستی سه جلسه درمان را ادامه داد. برخی مایلند هر شش هفته یا هر دو ماه یک بار به بازتاب درمانگر مراجعه نمایند تا تعادل و سلامت خود را تضمین کنند. 
 
حرکات بنیادین و سنتی ماساژ در درمان بیماریها :
1 - جنبانیدن یا حرکتهای ضربه‎ ای :
عملی ملایم می‎باشد که برای کلیة قسمتهای بدن به کار می‎ رود تا به گردش خون کمک کند و عضلات سفت را شل کند. مالش، عضلات را کشیده و شل می‎کند و مشخصاً برای نواحی گوشتالو مانند ران‎ها مفید است. اصطکاک مالشی یا حرکات مالشی به صورت عمیق، برای آزاد کردن فشار محسوس در عضلات اطراف ستون فقرات و شانه ‎ها بصورت فشار مستقیم استفاده می‎شود.


2 - مالش آرام و منظم :
دستها به آرامی و بطور موزون بر روی پوست، به صورت حرکاتی متناوب یا به صورت حرکاتی گردشی یا بادبزنی، سر می‎خورند.


3 - مالش منظم همراه با ورز دادن :
این عمل مانند ورز دادن خمیر است. از دستها برای ایجاد و سپس رها کردن فشار، به صورت موزون ( در نقاط گوشتالو ) بین انگشتان و شست، استفاده می شود.


4 - مالش اصطکاکی :
برای نفوذ عمیق، از فشار شستها بر یک نقطة ثابت در کنار ستون فقرات، یا بصورت یک دایرة کوچک روی پوست، استفاده می ‎شود.


5 - ضربه زدن :
با دستانی شل که بسرعت بر روی پوست کار می‎کنند، انجام می‎شود. کنارۀ دستان ضرباتی آهسته، تند، کوتاه و متناوب بر روی بدن وارد می‎کنند.
در ماساژ به منظور درمان، توجه روی موقعیتهای خاصی نظیر کشش عضلات مبذول می‎شود. در ماساژ به منظور تخلیه دستی لنف، از یک ماساژ پمپی ملایم که هدف از آن افزایش سرعت برداشت مواد زاید به وسیله تحریک دستگاه لنفاوی است، استفاده می‎شود. در ماساژ بیودینامیک بر روی رهاسازی عواطف، یا “انرژی حیاتی یا چی” که اعتقاد بر این است که در درون بدن حس می‎شود، تمرکز می‎شود.


ماساژ شرقی شامل تکنیکهای طب فشاری (اکوپرژر) مانند: شیاتسو، تیونا است، که در آنها به ایجاد فشار بیشتر از مالش، تأکید می‎شود و هدف از آنها ایجاد تعادل در انرژی موجود در بدن بر اساس فلسفة شرقی است.


سبکها و تکنیک های ماساژ به دو بخش سبکهای غربی و شرقی تقسیم می شوند :
 و در مجموع ۱۱ گروه ذیل را تشکیل می دهند که هر سبکی منحصراً از تکنیکی خاص و گاه مشترک بهره می گیرد.


1 - ماساژ سنتی اروپایی : 
شامل متدهایی که بر پایأ فیزیولوژی و آناتومی طب غربی بنا نهاده شده اند.
پنج تکنیک دست ورزی بافتهای نرم بدن که در ماساژ سوئدی مورد استفاده قرار می گیرند تکنیکهای ماساژ سنتی اروپایی را تشکیل می دهند که عبارتند از:


- تکنیک افلوراژ یا کفی (ماساژ با کف دستها ) “Effleurage” :
یک حرکت ملایم مناسب برای شروع و پایان ماساژ که در حرکت تمام دست در تماس با بدن خواهد بود، افلوراژ شامل حرکات آهسته، ریتمیک و نرم که معمولا در جهت جریان خون به سمت قلب، برای مثال از مچ تا شانه انجام می شود، در این حالت درمانگر با استفاده از همه دست شامل انگشتان و کف دست این کار را انجام می دهد و یک میزان فشار فزاینده را اعمال می کند.
 
- تکنیک پتریساژ (مشت و مال دادن) “Petrissage”:
روشی است که طی آن درمانگر عضله را محکم می گیرد و به تناوب رها می کند.


- تکنیک فریکشن یا حرکت مالشی(ماساژ با انگشتهای دست) “Friction”:
یک حرکت مستقیم و فشار دهنده که شست دست بیشترین فشار و مالش را به بدن منتقل می‌کند و با حرکتهای دورانی بدن را مالش میدهد.
این تکنیک با فشار پی در پی یا حرکات دورانی محکم در طول فیبرهای عضلانی همراه است. این حرکات معمولا در اطراف مفاصل اعمال می شود.
- تکنیک پرکاشن یا حرکات ضربی
- تکنیک ویبراسیون یا لرزاندن و تکان دادن


2 - ماساژ معاصر غربی : 
این روش نیز بر پایه روشهای مدرن آناتومیک شامل تکنیکهای دست ورزی فراتر از چارچوب ماساژ سوئدی بنا شده است و شامل موارد ذیل می باشد؛
- ماساژ عصبی عضلانی :
ماساژ عصبی عضلانی که نگرش خاصی به رفع دردهای عضلانی و تسکین آنها دارد و می تواند باعث بهبود سیستم عضلانی و اسکلتی شود و بسیار مفید و مناسب برای بهبود عملکرد بدن است. 
- ماساژ ورزشی (Sports Massage):
جهت آماده شدن برای ورزش و نیز برای آسیب‌ها و خستگی های بعد از ورزش. امروزه ماساژ ورزشی جزء لاینفک برنامه ورزشی ورزشکاران است که به رسیدن به موفقیت های جهانی و المپیک فکر می کنند. هر روز که می گذرد به این امر بیشتر واقف می شوند که رسیدن به موفقیت تنها در گرو انجام فعالیتهای ورزشی نیست بلکه آمادگی روحی و هیجانی در کنار آمادگی جسمی برای موفقیت لازم است و از سویی پیشگیری از صدمات ورزشی هم از ارکان رسیدن به پیروزی است ماساژ ورزشی چه در امر آمادگی جسمی و جلوگیری از آسیبهای ورزشی و چه در امر آمادگی روحی روانی برای ورزشکاران بسیار مفید خواهد بود.


3 - ماساژ در روشهای اصلاح حرکت و ساختار :
این تکنیکها بر ساختار و حرکت بدن تأکید دارند. این روشها بدن را با کمک وزن، با دست ورزی بر روی بافتهای نرم و یا اصلاح الگوهای غلط حرکتی، سازماندهی و کامل می کنند. نمونه های آن عبارتند از:


4 - ماساژ شرقی :
تکنیکهای ماساژ شرقی براساس اصول طب سنتی چین بنا شده و انرژی حیاتی را که معتقدند در کانال های غیر قابل رؤیت در بدن جریان دارد تجدید می کنند. این متدها شامل طب فشاری یا شیاتسو می باشند.


5 - متدهای انرژی- پایه :
این متدها که در طب سنتی چین یافت نمی شوند، منجر به اثر بر روی حوزه انرژی که درون و اطراف بدن را احاطه کرده، می شوند. این کار هم با فشار و دست ورزی بر روی جسم و هم از طریق عبور دست از میان یا درون حوزه انرژی بدن صورت می گیرد.


6 - استئوپاتی ( مشت‌ و مال ) یا ماساژ مفاصل و استخوان‌ها :
استئوپاتی یکی از روشهای طب کل ‌نگر است که اعتقاد دارد تمامی سیستم‌های بدن در ارتباط با یکدیگر بوده و تغییری نامطلوب در یکی از بخشهای بدن، عملکرد سایر سیستمها را نیز دچار مشکل می‌کند. بدین دلیل، درمانگران استئوپاتی برای درمان کل بدن با توجه و تمرکز بروی عملکرد سیستم استخوانها و عضلات سعی بر پیدا نمودن عامل اصلی بیماری دارند. استئوپاتی همچنین یک روش درمانی برای جلوگیری از استرس می‌باشد و بیمار را به داشتن یک زندگی سالم همراه با رژیمهای سالم غذایی تشویق می‌کند. 
کاربرد ماساژ شکم در درمان یبوست طولانی مدت (مزمن) :
یبوست اختلال در حرکت در روده و معده است که باعث سختی و کاهش جابجایی مدفوع در بدن می شود و یک شرایط عمومی در کشورهای غربی است. مسهل کننده ها عمومی ترین استراتژی برای مدیریت یبوست هستند. هر چند که، استفاده ی طولانی مدت از بعضی از این مسهل کننده ها ممکن است با اثرات جانبی دردناک شامل افزایش یبوست و تأثیر بر روی مدفوع همراه باشد. ماساژ شکم ، به عنوان روش درمانی یبوست پذیرفته شده ، مراقبت استاندارد طولانی نیست اما ممکن است به عنوان درمان برای این شرایط باشد زیرا بدون اثرات جانبی درد است و می تواند توسط خود بیمار بر روی خود انجام شود. هر چند که اخیراً شواهدی به اندازه ی کافی و قوی وجود ندارد که برای استفاده ی آن برای بیماران دارای یبوست توصیه شود.


این مقاله شواهد علمی از سال 1999 تا به حال را در استفاده از ماساژ در درمان یبوست را مرور می کند. مطالعات تعیین می کند که ماساژ شکم می تواند باعث افزایش جابجایی مدفوع در بدن بیماران دارای یبوست طولانی مدت هستند شود و هم چنین باعث کاهش احساس ناراحتی و درد آن شود. گزارشات نشان می دهد که ماساژ برای بیماران دارای یبوست ناشی از تغییرات فیزیولوژی غیرنرمال شناسایی شده مفید بوده است و به خوبی در بیماران با سابقه ی طولانی مدت یبوست عملکرد نیز مفید بوده است.


•در حقیقت ماساژ دادن با روشهای مختلف که در این گزارش نوضیح داده شده نشان دهنده ی یک طب کل نگر برای درمان بسیاری از بیماریهای بدن است و نیز در کاهش دردهای مزمن.

روشهای ماساژ دادن با توجه به شرایط بیمار انتخاب می شود و در جلسات متعدد و مکرر با نظر ماساژور و پزشک می تواند در درمان بیماریهای ذکر شده نقش مهمی را ایفا کند.البته با توجه به موازین شرعی ماساژور خانم و آقا نیز در این زمینه تربیت شده اند.
•قابل توجه که در درمان بیماریهای جسمی و روحی انتخاب نوع و روش درمان با توجه به شرایط جسمی و روحی و عکس العمل فرد نسبت به درمان با ماساژ و سایر درمانها انجام می شود و گاهی اوقات می توان برای تکمیل درمان از سایر روشهای طب مکمل مانند طب سوزنی،طب چینی،طب سنتی و غیره نیز برای اثر بخشی بیشتر و نتیجه سریعتر اقدام کرد.


ماساژ صورت و مزایای آن روی بیماریها :
ماساژ صورت و بدن در تمام فرهنگ‌ ها و جوامع از قدیم ‌الایام شایع بوده و حتی در برخی تمدن ‌های قدیمی مراکز خاصی برای این کار وجود داشته است؛ مثلا یکی از قدیمی ‌ترین نوشته‌ ها راجع به ماساژ درمانی در کشور چین به دست آمده که مربوط به سه قرن پیش از میلاد است. علاوه بر این در کشورهای یونان، ایران، ژاپن و هند نیز این روش قدمت زیادی دارد.
فواید احتمالی ماساژ صورت به روش شرقی عبارت است از تحریک نقاط خاص روی صورت، رهایی از فشار چشمها، اصلاح عملکرد کبد و کیسه صفرا، تخفیف اختلالات عصبی، تخفیف احتباس آب پیش از قاعدگی و رها کردن گرفتگی بدن.


در یک مطالعه در ژاپن، ارزیابی تاثیر ماساژ پوستی بر نرمی و انعطاف پذیری پوست بررسی شد و تکنیک ارزیابی هم یک بازوی روباتی بود که با یک میکروکامپیوتر کنترل می شد و بازوی روبات با یک محرک مکانیکی مشخصی عمل می کرد.


در این ارزیابی نیروی دینامیک بر پوست انسان اندازه گیری شد و پارامترهای اندازه گیری شده با مقادیر ارائه شده توسط متخصصین سنجش شد. در این مطالعه ۸۶ نفر با رده سنی ۷۵-۲۵ سال وارد شدند که در بررسی اولیه کاهش قابل ملاحظه الاستیته با افزایش سن و کاهش سبوم پوست مشاهده شد. از نتایج این مطالعه همچنین متابولیسم سطح پوست و ماهیچه گونه ها ارزیابی شد و اثر بخشی محصولات مراقبت پوست نیز با بررسی ناحیه گونه قبل و بعد از استفاده مداوم طی ۱ ماه ارزیابی شد.
بهبودی مشخصی در گروه با پوست شل تر که در گروه سنی بالای ۳۰ سال بودند، مشاهده شد. این مطالعه اثر نگهدارنده درمانهای محصولات مراقبت پوستی را مطرح می کند.


ولی باید اشاره کرد که مواردی هم وجود دارد که ماساژ پوستی در آنها ممنوع است از جمله :
– عفونت های پوستی مثل زخم، تاول و …
– شکستگی
– در بافتی که تازه اسکار ایجاد شده
- نواحی متورم و دردناک
– فلج صورت مثل Bell”s Pulsy
– وجود لنز تماس در چشم ( قبل از ماساژ باید خارج شود)
– بیمار مبتلا به آکنه، پسوریازیس یا اگزما روی صورت چون معمولا مشکل را تشدید می کند.
هدف ماساژ پوستی، بهبود جریان خون بافت و دفع توکسین ها و سموم با بهبود جریان خون و سیستم لنفاتیک می باشد، خون رسانی بهتر به عضلات و سطح پوست در اکسیژن رسانی بهتر و تولید پروتئین موثر است.
بیشتر موارد ماساژ پوستی، با تحریک پایانه های عصبی باعث می شود دریافت حس بهتر شده و کشش عضلانی را بهبود بخشد و حس آرامش به انسان دست دهد. جهت انجام ماساژ پوستی، پوست باید تمیز بوده، یک روغن ملایم بر روی پوست صورت و گردن و گلو زده شود، ماساژ انجام شده، سپس روغن با یک دستمال مرطوب گرم پاک شده و یک مرطوب کننده سبک زده شود.


روغن های استفاده شده در ماساژ صورت و مزایای آن :
روغن های متفاوتی ممکن است در این ماساژ درمانی به کار رود از جمله روغن هسته انگور به عنوان نرم کننده استفاده می شود و برای تمام انواع پوستها مناسب است. روغن Emuoil (شترمرغ) باعث کاهش اسکار شده و سلولهای پوست را جوان می کند و برای اگزما و پسوریازیس مناسب است.


روغن بادام زمینی نرم کننده و مغذی تمام انواع پوست هاست. در بعضی از مجلات عامه پسند تاثیرات شگرفت ماساژ درمانی را در بهبود چروک صورت بیان می کند ولی مطالعات علمی اندکی در مورد تاثیر این روش به چاپ رسیده است و نیاز به مطالعات بیشتر و کامل تری دارد.
البته امروزه روشهای گوناگونی برای بهبود وضعیت پوست و رفع چین و چروک وجود دارد. روشهای کاملا علمی مثل استفاده از داروهای فلج کننده عضلات، استفاده از مواد پرکننده مثل چربی خود فرد یا ژلهای استاندارد و لیزرهای متعددی که بعضی از آنها با کمترین عوارض آثار جوان کنندگی خوبی دارند که در صورتی که طبق نظر متخصص پوست انجام شود بهترین نتیجه را در پی خواهد داشت.


سوالات کاربران در مورد ماساژ صورت :
▪ سوال: خانم دکتر، در کشورهای اروپایی و آمریکایی ماساژهای زیبایی صورت خیلی طرفدار دارد، چرا؟
ـ نوع غربی ماساژ صورت به عنوان یک درمان زیبایی یک نوآوری جدید در قرن بیستم است و به خصوص در اروپا خیلی طرفدار پیدا کرده است. بسیاری از ماساژ درمان های معروف اروپایی در آمریکا نیز مشغول کار و تعلیم می شوند.این شکل از ماساژ صورت بیشتر جنبه زیبایی دارد تا درمانی. فواید احتمالی ماساژ صورت به روش غربی ها این ها است: بهبود وضعیت پوست صورت و قدرت عضلات صورت، استراحت کردن و ریلکس شدن عضلات صورت و چشم، بهبود سردرد های تنشی و دردهای صورت، تخفیف استرس و اضطراب و ریلکس شدن کلی بدن از نظر فیزیکی و روانی.


▪ سوال: در مشرق زمین هم ماساژ رایج است، این ماساژ ها چه فرقی با انواع غربی آنها دارد؟
ـ فواید احتمالی ماساژ صورت به روش شرقی شامل این موارد است: تحریک نقاط خاص روی صورت، رهایی از فشار چشم ها، اصلاح عملکرد کبد و کیسه صفرا، تخفیف اختلالات عصبی، تخفیف احتباس آب پیش از قاعدگی و رها کردن گرفتگی بدن.


▪ سوال : آیا می توان صورت همه افراد را ماساژ داد؟
ـ خیر. در مواردی ماساژ صورت را نمی توان انجام داد. مثلا در بیمارانی که لنز تماسی به چشم دارند (باید لنزهایشان را در آورند)، اگر روی صورت زخم باز، جوش یا بریدگی وجود داشته باشد، پوست ملتهب یا دچار خون مردگی، بافت جوشگاهی اخیر وجود داشته باشد و بیماری که مبتلا به آکنه، پسویازیس یا اگزما روی صورت است. ماساژ صورت می تواند این مشکلات را تشدید کند. امروزه ماساژ صورت به سبک غربی به عنوان یک اقدام زیبایی، طرفداران زیادی بین خانم ها و بعضی آقایان پیدا کرده است و به این روش سعی می کنند وضعیت پوستشان را بهتر کنند یا حداقل آن را بهتر احساس کنند.


▪ سوال: اخم کردن هنگام انجام کارهای روزانه هم می تواند زیبایی پوست را تهدید کند؟
ـ به هر حال باید کاری کرد. بعضی چین ها ناشی از حرکات مکرر و انقباضات دایم عضلات صورت است که گاهی این حرکات از روی عادت هنگام مطالعه یا تماشا کردن تلویزیون صورت می پذیرند و گاهی در اثر واکنش بیش از حد افراد به نور آفتاب برای مثال حین رانندگی رخ می دهند. اگر خوب به پیشانی خود نگاه کنید خطوط عمودی و افقی متعددی را پیدا می کنید که ناشی از انقباضات عضلات پیشانی و بین ابروها به مرور زمان و در اثر تکرار انقباضات عضلانی به پوست مانند پارچه ای که مرتب در حال اتو کردن است، چین بر می دارد و چروک های پیشانی و خط اخم دایمی خواهند شد.
▪ سوال: روش های جایگزین ماساژ صورت برای داشتن پوستی زیبا چیست؟
ـ امروزه روش های گوناگونی برای بهبود وضعیت پوست و رفع چین و چروک ها وجود دارد. روش های کاملا علمی شامل استفاده از داروهای فلج کننده عضلات و استفاده از مواد پرکننده مانند چربی خود فرد یا ژل های کاملا استاندارد و لیزرهای متعدد است که بعضی از آنها با کمترین عوارض بهترین آثار جوان کنندگی را می توانند برای فرد به ارمغان بیاورند، اما نکته ای که در اینجا وجود دارد این است که بیماران برای انجام اقدامات درمانی زیبایی باید به متخصصان پوست و مو و در مواردی که نیاز به جراحی برای مثال لیفتینگ صورت یا برداشتن پوست پلک باشد به متخصصان جراحی پلاستیک مراجعه نمایند. متاسفانه در کشور ما پزشکان عمومی با عناوین پوست، مو و زیبایی و کلماتی مانند ویژه پوست و مو اقدام به انجام لیزر درمانی یا تزریقات بوتاکس یا ژل می نمایند که در بعضی موارد موجب ایجاد عوارض برگشت ناپذیری در افراد می شود. این تزریقات و همچنین لیزر درمانی باید به وسیله متخصصان پوست انجام شود تادر صورت بروز هرگونه مشکل و عارضه پزشک آگاهی و احاطه کامل علمی و عملی برای رفع آن داشته باشد.


▪ سوال : بلاخره تکلیف ما چیست؟ آیا ماساژ درمانی در جوان کردن پوست موثر است یا نه؟
ـ بهتر است به این فایده اشاره کنیم که اگر فردی هیچ بیماری پوستی در صورت خود نداشته باشد، ماساژ درمانی با بهبود جریان خون و جریان لنف و مهم تر از آن با ایجاد آرامش در عضلات صورت و روان فرد می تواند به عنوان یک اقدام مکمل در کنار توصیه های پزشکان متخصص، کارایی داشته باشد ولی نباید فرد انتظار معجزه از آن داشته باشد.


▪ سوال: در مورد ماساژهایی که هنگام مالیدن کرم آرایشی به پوست داده می شود، چطور؟
ـ اغلب متخخصان پوست و مو عقیده دارند جهت یا روش به کار بردن کرم های آرایشی بهداشتی از نظر ماساژ مستقیم یا دایره ای شکل اهمیتی ندارد ولی بیشتر در این اتفاق نظر دارند که باید این کار با ملایمت انجام شود تا از ایجاد کشیدگی های غیر ضروری مکرر در پوست ممانعت به عمل آید.


▪ سوال : ماساژ دادن پوست صورت کودکان چطور موثر است؟
ـ ماساژ کودکان و از جمله صورت اطفال کاری بسیار جالب و فوق العاده است. ماساژ، قدرت فراوانی در انتقال عشق، علاقه، درک و توجه شما به کودک تان دارد. مساله مهم در ماساژ کودک، همراه شدن شما با کودک تان و تماس عاطفی بین شما و کودک تان است که در واقع هر دو با هم آن را انجام می دهید. ماساژ، شریک شدن در احساسات یکدیگر است، حتی می توان تصور کرد که در حد صمیمیت و رفاقتی است بدون کلام.
بر شما منتی نیست اگر هم کاری میکنم از روی میل شخصیم این کار رو میکنم نه اجبار . به امید اینکه شاید کوچک ترین کمکی به شما کرده باشم.


فواید ماساژ صورت :
_ بهبود شکل و حالت عضلات و پوست صورت به گونه ای که پوست شما نرم تر و با قوام تر می شود.
_ ریلکس شدن عضلات صورت و چشمها
_  تسکین سردرد ها و درد های ناحیه ای صورت
_ کاهش چین و چروک ریز و کم عمق پوست صورت
_ تحریک جریان خون
_ کاهش استرس و تنش
_ ریلکس شدن کلی بدن از نظر فیزیکی و روانی
_ تحریک نقاط خاص بر روی صورت
_ رهایی از فشار چشم ها


لازم به ذکر است که انواع ماساژ های پوستی با تقویت عضلات صورت می توانند در رفع چین و چروک پوست موثر باشند. ماساژ درمانی با بهبود جریان خون و لنف صورت می گیرد که نتیجه مستقیم آن بهبود قوام پوست و توان عضلانی صورت، آرام شدن عضلات صورت و اطراف چشم هاست و همینطور از بین رفتن سر درد و کاهش استرس و نگرانی از اهدافی است که در ماساژ صورت به آن توجه می شود.


یکی دیگر از فوایدی که ماساژ صورت دارد از بین بردن پف و ورم صورت و در نتیجه بهبود رنگ چهره می شود. منشأ این ورم ها اکثراً استرس و کم خوابی است.
حتی برخی پزشکان و محققین معتقدند که ماساژ صورت نه تنها باعث زیبایی چهره می شود بلکه در درمان سینوزیت هم موثر است.


سوال : قدیمی ترها به ماساژ صورت بیشتر اعتقاد داشتند تا امروزی ‌ها. این طور نیست؟
ماساژ صورت و بدن در تمام فرهنگ‌ ها و جوامع از قدیم ‌الایام شایع بوده و حتی در برخی تمدن ‌های قدیمی مراکز خاصی برای این کار وجود داشته است؛ مثلا یکی از قدیمی ‌ترین نوشته‌ ها راجع به ماساژ درمانی در کشور چین به دست آمده که مربوط به سه قرن پیش از میلاد است. علاوه بر این در کشورهای یونان، ایران، ژاپن و هند نیز این روش قدمت زیادی دارد.
این کار امروزه نیز طرفدارانی در تمام دنیا دارد که جهت کاهش روند پیری و ایجاد شادابی پوست، کاهش استرس و کاهش انقباضات عضلانی پوست انجام می شود و بیشتر افراد به ماساژ صورت علاقه‌ مند هستند. این حالت به ویژه در اروپا بسیار شایع است، ولی در کشورهای شرقی ماساژ صورت عموما بخشی از ماساژ بدن بوده و یک روش درمانی محسوب می ‌شود.


ماساژ روی سلامت پوست هم تاثیر دارد؟
بهبود جریان خون و لنف پوست، با هدف بهبود قوام پوست و کشش عضلانی صورت، ریلکس شدن عضلات صورت و اطراف چشم، از بین رفتن سردرد، کاهش استرس و نگرانی از اهداف ماساژ صورت است.
این مسایل در صورت ماساژ صحیح وعلمی قابل دستیابی بوده و مورد قبول مکاتب مختلف هستند. لیکن در برخی از مکاتب شرقی علاوه بر مسایل فوق، تحریک نقاط خاصی از صورت نیز مطرح است که گفته می ‌شود این نقاط دارای کارایی‌ های خاصی در تنظیم عملکرد خود صورت و نیز برخی از اعضای دور دست بدن می‌ باشند.
همان ‌طور که می‌ دانید این نقاط در طب سوزنی چین باستان و یا در بعضی از متدهای عملی یوگا نیز مطرح می ‌باشد و تحریک این نقاط با هدف تحریک و جاری شدن انرژی حیاتی بدن صورت می ‌گیرد. البته با علوم امروزه، تفسیر و پذیرش وجود چنین نقاطی، چندان قابل پذیرش نمی ‌باشد، ولی همچنان به عنوان یک روش درمانی تکمیلی در بسیاری از کشورها انجام می‌ گیرد.


سوال : ماساژ در چه مواردی ممنوع است؟
پاسخ:اگر پوست صورت شما دارای زخم باز یا بریدگی، آکنه شدید یا کورک یا هر نوع عفونت پوستی دیگر، التهاب یا اگزمای شدید است، و یا چنان چه اسکار جوشگاه جدیدی در صورت شما ایجاد شده و یا در حال شکل ‌گیری است، نباید سراغ ماساژ بروید.در این موارد بهتر است قبل از ماساژ پوست صورت، با پزشک مشورت کنید.


سوال: آیا برای آکنه هم ماساژ ممنوع است؟

 نه، در مورد بیماری آکنه و روزاسه روش ماساژ خاصی وجود دارد که از مرکز صورت شروع شده و با حرکت ملایم جادویی به سمت اطراف و به طرف گردن کشیده می‌ شود که باعث بهتر شدن حرکت لنفی صورت شده و ادم و قرمزی شدید را که همواره در این بیماران وجود دارد، کاهش می ‌دهد. از این روش به عنوان درمان مکمل بیماری روزاسه می ‌توان استفاده کرد، ولی در کل توصیه اصلی این است که در صورت وجود سایر بیماری ‌های پوستی در صورت، این کار را انجام نگیرد.

 

ماساژ درمانی(ایرانی)

(به کمک دلک ،غمز،رگ گیری ،تدهین)

شیوه‌هایی که قدما برای غلبه بر پاره‌ای از بیماری‌ها، ناراحتی‌ها، دردمندی‌ها و عوارض پیری ابتکار کرده بودند، چنان قاطع و مؤثر بوده که در قرن اتم و نانو، با وجود گسترش دانش و فرهنگ، هنوز هم راهی مؤثرتر و قاطع‌تر از آن کشف نشده است. سرآمد این

 

قبیل ابتکارات دیرینه، شیوه‌ای است که اجداد ما مخصوصاً مردم مشرق‌زمین برای مبارزه با پیری و عوارض آن، از قبیل کمر‌درد، رخوت و سستی، شل شدن عضلات و چین‌و‌چروک زودرس، ابتکار کرده بودند. ماساژ(دلک و غمز) یکی از قدیمی ترین راه های درمان بیماریها به شمار میرود. به نظر بیشتر کارشناسان زیبایی اندام و متخصصان جوان‌سازی، تا‌کنون هیچ وسیله‌ای برای پیشگیری و جلوگیری از شل شدن عضلات مؤثرتر از مشت‌و‌مال، آن هم به سبک شرقی نبوده است.

تعریف ماساژدرمانی:مجموعة دستکاریهای بافت نرم بدن که براساس قواعد علمی و برای طبیعی کردن این بافتها انجام می‌شود و شامل تکنیک‌های دستی است که به صورت فشار ثابت یا جابجاشونده و یا نگهدارنده صورت می‌پذیرد.

دلک درمانی :عبارت است ازدست ورزی برروی ماهیچه ها ، رگ های خونی،مفاصل وبافتهای نرم بدن با حرکات حرفه ای و هدفمند و با هدف درمان عضو مشخص که دلاک یا ورزمال یا درمانگر بر روی بدن شخص بیمار یا خسته انجام میدهد.                          غمز :همان فشار هوشمند  بر نقاط خاص بدن با هدف درمان بیمار را گویند که بیشتر با دست(گاهی با چوب و ...) انجام می شود و برای درمان  حدود 60 نوع بیماری مانند بیماری های عضلانی ، اسکلتی ، دیسکها ، سر درد ها ، دردهای گردن ، فقرات ، شانه ، درد باسن ، سیاتیک و... استفاده می شود.

حدیث از امام الرضا (ع)در مورد ماساژ: روایت می کنم که اگر چیزی موجب افزایش (نیرو و نشاط) بدن باشد دلک (ماساژ) دادن بدن ، لباس نرم ، بوی خوش واستحمام (جزئی) از آن است ، و اگر (گزارش شود که ) مرده ای در اثر دلک (ماساژ) دادن زنده شده است ، من آن راانکارنمی کنم.(الفقه المنسوب الامام الرضا(ع)ص346)

بقراط می فرماید: پزشک باید بسیاری از چیزها را بداند و یکی از واجب‌ترین‌ها، مالش است.

جرجداوئینک (متخصص آمریکایی )عقیده دارد ماساژ، درمانی برای همه بیماری های جسمی ، عاطفی،روانی است.

فواید دلک و غمز از منظر ابو علی سینا:

* نگهداری و مراقبت از نوزادان و شیرخواران، دندان درآوردن اطفال و سرماخوردگی شیرخواران/* لاغر کردن (تجفیف) بدن و منع سیلان رطوبت به مفاصل/* کنترل عوارض ناشی از القاء قی/* اصول و روش انجام فصد/* جذب و انتقال مواد از محلی به محل دیگر در بدن/افزایش جذب و تأثیر بعضی از داروهای پوستی/* تحریک مثانه برای خروج ادرار/ درمان بعضی از انواع فراموشی (نسیان)/ درمان بعضی از انواع صرع در شیرخواران/* کنترل یا درمان بعضی از انواع بیماریهای عصبی (خدر، تشنج، رعشه، فلج و اختلاج)/ * درمان شرناق (تجمع بیش از حد نوعی چربی در پلک فوقانی)/ * درمان بعضی از انواع ترومای کبد/* افزایش خونرسانی و بهبود تغذیه اعضاء/* درمان بروز ضعف ناشی از بعضی از انواع اسهال و اسهال خونی/* درمان بیخوابی/* در درمان قولنج ریحی /* کمک به زایمان و درمان بعضی از انواع دیستوشی (سختی زایمان)/ * در درمان فتق امعاء/* در درمان درد عرق‌النَسا (سیاتیک)/ * در کنترل خونریزی‌ها

 

فواید و مکانیسم مختص دلک :

1-   سمین و فربه گرداندن عضوی که در اصل خلقت صغیر المقدار بوده یا به سبب عارضه دچار اختلال شده

2-  جذب ماده از اعالی به اسافل ( مثلا قرار دادن پا در آب داغ همراه با بابونه ، سبوس ، عسل ، حنزل روزی چند بار + عطسه آور + مالیدنی هم زمان ماساژ دهیم جهت تسکین و درمان سینوزیت)

3-   جذب خون به محل مورد نظر ( مثلا قبل از حجامت میتوان بین دو کتف را ماساژ داد و سپس لیوان انداخت )

4-   تحلیل مواد زاید سوداوبلغم(گچی)ازعضو مربوطه

5-   انحراف طبیعت بدن ( مثل سر دردها ، ویار خانمها ، فشار خون بالا ، افت فشار )

6-   گرم کردن عضو با تدهین روغن های خاص

محسنات ماساژ نسبت به سایر روشهای درمانی:

»ماساژ درمانی در بین روشهای درمانی ، کمترین عارضه را دارد.

»برای همه افراد قابل انجام است و سن و جنسیت نمی شناسد.

» از روش انتقال انرژی دست و پا(قلب دوم) استفاده می شود.

» بدون هزینه است و خود انسان میتواند انجام دهد.

»درهمه جا قابل انجام است.

» هیچ وابستگی از لحاظ تجهیزاتی به غیر ندارد.

»به عنوان نشاط آور ، آرام بخش ، درمانگر ، کاهنده عارضه فعالیت کاری و ورزشی کاربرد دارد.

»دلک برای تمام اندام انجام می شود از کف پا تا چشم و موی سر

»برای تقویت اندام و تشکیل عضله و همچنین از بین بردن بلغم  از دلک استفاده می شود

»برای جلوگیری ازبیماری وبرای بهبود بیماری ازدلک استفاده می شود

بیماریهای قابل درمان با ماساژ: بسیاری از دردها از جمله سردردها ، گردن دردها، سینوزیت ، بالا نیامدن دست ، درد مچ ، گز گز کردن اندام ، بی حسی اندام ، لرزش وسردی اندامها ، کمر درد ها ، دیسک کمرها ،دردهای سیاتیک ، نارسایی های کبدی ، ناراحتی های قلبی ، زانو دردها و درد مفاصل ، ورمها، اسپاسم عضله ، خشکی انگشتان، خار پاشنه ، رگ به رگ شدگی ها ،قولنجهای شکمی ، ام اس ، چاقی ، نقرس ،سینوزیت، فلج بلز(کج شدن صورت)و... توسط ماساژ ایرانی  (دلک و غمز )قابل درمان است.

قابل توجه: مدت زمان انجام ماساز، محل درد ماساژ، روش و تعداد جلسات ماساژ توسط استاد ماساژ مشخص می شود و قابل مقایسه با ماسازهای ریلکسیشن رایج نیست و بیمار در صورت رعایت توصیه ها نتیجه مطلوبی خواهد گرفت.

 
به مشاوره نیاز دارید ؟ با ما تماس بگیرید